Навчальні курси та інструменти “Мирної школи” тепер в онлайн-форматі

Поділіться своєю знахідкою

Інститут миру і порозуміння(ІМіП) в рамках реалізації проєкту “Мирна школа” розробив Платформу онлайн-навчання зі створенням мирного та травмочутливого середовища в школах. Ініціатива має на меті оцифрувати навчальні курси та зробити їх доступними більшій кількості користувачів. 

Пройти навчання та отримати відповідний сертифікат можуть освітяни, представники шкільної адміністрації та підлітки. 

Проєкт “Мирна школа” впроваджується ІМіП з 2018 року. У 2022 році інціатива отримала статус Освітнього експеримента всеукраїнського рівня (наказ МОН № 1177 від 27.12.2022) та була затверджена до використання в закладах освіти. За цей час експерти розробили десятки навчальних курсів, рекомендацій та інструментів, спрямованих на побудову мирногого освітнього середовища. Модель було успішно впроваджено в 10 школах, а сотні педагогів та підлітків пройшли відповідне навчання. У новому етапі Проєкту, участь беруть ще 20 шкіл з усієї території України. 

Онлайн-формат дасть можливість освітянам самостійно пройти навчання та впровадити інструменти на практиці у своїх навчальних закладах. 

“Враховуючи багаторічний досвід роботи та унікальність нашого підходу, а також високу зацікавленість серед освітян, ми розробили Навчальну платформу, яка дасть змогу пройтити навчання щоб самостійно використовувати розроблені інструменти на практиці. Шлях, який ми пройшли, розробляючи платформу був наповнений розумінням важливості підвищення професійної компетентності освітян. Кожен курс, кожен модуль – це крок до створення освітнього простору, де кожен учасник може розвивати свої знання та навички для покращення якості навчання”, – зазначає Голова правління ІМіП Альона ГОРОВА. 

Зараз на Платформі можна знайти 3 блоки курсів (які будуть доповнюватися): 

  • Курси з впровадження Моделі “Мирна школа” – теоретичний матеріал з практичними завданнями для самостійного опрацювання, який допоможе сформувати гармонійне та безпечне середовище, а також підвищити ефективність навчання серед педагогів та учнів; 
  • Курси для представників закладів освіти – матеріали, спрямовані на підвищення професійної компетентності та ефективності освітнього процесу;
  • Курси для підлітків – матеріали, спрямовані на підтримку особистісного зростання та розвитку. 

На сайті також є окремий блок Матеріали, розроблені проєктом “Мирна школа” – в цьому розділі користувачі знайдуть посилання на всі матеріали, розроблені методичною групою проєкту з 2019 року. 

Для користування, учасникам необхідно зареєструватися за посилання, використовучи акаунт Facebook чи Google. Після авторизації, обрати навчальний курс та, слідуючи інструкціям, пройти навчання. У разі успішного завершення – сформувати та отримати сертифікат. 

Навчання є повністю безкоштовним. Участь у ньому можуть взяти усі охочі отримати нові знання та підвищити рівень своєї професійної компетентності.

“Мирна школа” отримала статус успішно завершеного експерименту всеукраїнського рівня відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1177 від 27.12.2022.

Проєкт підтримується урядом Німеччини через спільний внесок Програмного офісу forumZFD в Україні та Громадянської служби миру Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, та реалізується ГО “Інститут миру і порозуміння” (ІМіП) у співпраці з Інститутом модернізації змісту освіти МОН та Українським НМЦ практичної психології і соціальної роботи.

Поділіться своєю знахідкою
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 59