Заклик ГО України до міжнародних пацифіських та миротворхих рухів

Поділіться своєю любов'ю

Заклик України до миру та поінформованої солідарності від організацій громадського суспільства України до міжнародних пацифіських та миротворхих рухів .

Українські активісти громадянського суспільства, правозахисники та науковці до яких долучиввся також Інстиут миру і порозуміння опублікували Спільну заяву щодо “заклику України до припинення війни”.

“Зростаюча стратегічна розбіжність в усьому світі призвела до того, що певні голоси як лівих, так і правих спрямувань, а також серед пацифістів, виступають за припинення надання військової підтримки Україні. Вони також закликають до негайного припинення вогню між Україною та Росією як стратегії «припинення війни». Ці заклики до переговорів з Путіним без захисту власного державного суверенітету та територіальної цілісності є закликами до здачі та руйнування нашої держави”, – йдеться у Заяві.

Підписанти також закликають міжнародну спільноту враховувати необхідність:

  • повного дотримання норм міжнародного гуманітарного права, прав людини та Статуту ООН, а також практичної можливості захисту життя наших людей, нашого суверенітету та територіальної цілісності;
  • у такому радикально асиметричному протистоянні міцна оборона та системний опір зі стійкою та поінформованою міжнародною солідарністю з українським народом – найбільший стимул до припинення насильства та переговорів щодо виведення російських військ з території України;

Ми просимо міжнародну спільноту про подальше розуміння та поінформовану солідарність. Це має супроводжуватися переосмисленням існуючих підходів та розробкою нового бачення миротворчої роботи на міжнародному рівні із взаємною повагою, розумінням специфіки конфлікту, підтримкою та збереженням соціальних зв’язків і мереж заради справедливості, миру та демократії.

“Ми вимагаємо, щоб міжнародні організації та рухи поважали право українців відігравати основну роль у визначенні того, як досягти миру, захистити себе та свої права”, – зазначили представники України.

Поділіться своєю любов'ю
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 60