Альона ГОРОВА: Інклюзивна відбудова – це про залучення соціуму до розв’язання важливих питань

Поділіться своєю любов'ю

Голова правління Інституту миру і порозуміння Альона ГОРОВА взяла участь у прямому ефірі програми “Третій сектор” на КИЇВ FM.

Серед важливого: обговорили питання залучення громадян до процесу відновлення та необхідність врахування принципу інклюзивності в повоєнній відбудові України.

“Інклюзія перекладається як “включення” та передбачає процес врахування інтересів різних групи населення в прийняття рішення щодо тієї чи іншої громади. Якщо ми говоримо про відбудову, то інклюзія передбачає залучення громадськості до процесів та рішення, що стосується відновлення цієї території”, – наголосила Альона ГОРОВА.

За її словами, щодо початку та реалізації заходів з відбудови в період війни, важливо враховувати баланс між тим, які ресурси ми спрямовуємо на відновлення та на потреби Сил оборони України.

“Активні дії по відновленню нашої країни дають відчуття того, що життя триває і ми наближаємо нашу перемогу. Разом з тим, це формує згуртованість та стійкість українського суспільства. Коли ми говоримо про залучення громадськості до цих процесів, це – не тільки про фізичну реконструкцію, а також про будівництво міцного фундаменту національної свідомості”, – зазначила спікерка.

Максимальне влючення інтересів різних груп населення дозволяє попередити поляризацію та редакалізацію суспільства, які можуть формуватися в процесі відновлення. До прикладу, важливо враховувати інтереси такої великої групи населення як ветерани. В протилежному випадку, це матиме негативний вплив на процес відновлення та може спричинити додаткові наслідки для громади.

Насамкінець Альона ГОРОВА закликала українців об’єднуватися та долучатися до усіх процесів пов’язазаних з відновлення їх громад.

“Я б рекомендувала контактувати з органами місцевого самоврядування і з’ясовувати плани та пріоритети щодо відновлення. Також варто намагатися залучити громадські організації, які займаються цими питанням та можуть допомогти”.

Ефір можна перегялнути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Fc7TgFHRfKY

Поділіться своєю любов'ю
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 67