ІМіП досліджуватиме конфліктний потенціал перехідного правосуддя

Поділіться своєю любов'ю

В рамках нового проєкту планується дослідити бачення та розуміння населенням України та експертами «дилем» перехідного правосуддя та підготувати рекомендації для стратегії та Дорожньої мапи реінтеграції. 

Проєкт «Дослідження ключових проблем та врахування експертних думок у розробці стратегії  реінтеграції» реалізується ІМіП за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Основним напрямком нашої роботи в процесі реалізації проєкту стане проведення дослідження конфліктного потенціалу процесу впровадження перехідного правосуддя. Планується вивчити саме особливості бачення населенням України ключових проблемних тем та «дилем» пов’язаних з правосуддя перехідного періоду. Не менш важливим аспектом у цьому процесі є  інтерпретація даних профільними експертами. Варто розуміти, що експертні оцінки, трактування, аналіз та подання інформації мають рівноцінний вплив на сприйняття процесів населенням, тому їх дослідження є не менш важливим. 

У ході проєкту будуть також напрацьовуватися рекомендації для розробки державної стратегії з реінтеграції та відповідної Дорожньої мапи.

Поділіться своєю любов'ю
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 68