ІМіП проведено тренінг щодо впровадження діалогових ініціатив в громадах

Поділіться своєю любов'ю

Минулого тижня Інститутом миру і порозуміння було організовано тренінг «Впровадження діалогових ініціатив в громадах», який реалізується в рамках проєкту «Підтримка інклюзії та соціальної згуртованості в Україні: адаптація та відновлення як відповідь на війну».

Проєкт реалізується у 4 українських громадах:  Горінчівській ТГ Закарпатської області, Сколівській ТГ Львівської області, Великоберезовицькій ТГ Тернопільської області та Киїнській ТГ Чернігівської області. До участі у тренінгу долучились представники органів місцевого самоврядування, активні мешканці цих громади, внутрішньо переміщені особи тощо.

Кожна громада має свої нагальні питання та проблеми. Деякі намагаються вирішити питання залучення ВПО у життя приймаючої громади, інші – займаються процесом відбудови та відновлення після повномасштабного вторгнення в Україну військами РФ та активних бойових дій. Тому, соціальна згуртованість є вкрай важливою і актуальною для цих територій.

Підвищення та зміцнення соціальної згуртованості між приймаючими громадами та ВПО дозволяє налагодити комунікацію та включити новоприбувших людей в процес обговорення питань відбудови та розвитку громади.

Тому, під час тренінгу учасники мали можливість навчитись навичкам аналізу та підготовки діалогу в громаді як підходу до побудови довіри та вирішення конфліктів. Це дасть можливість досягнути порозуміння та залучити всіх зацікавлених осіб до прийняття важливих рішень у громаді.

Проєкт «Підтримка інклюзії та соціальної згуртованості в Україні: адаптація та відновлення як відповідь на війну». реалізується ІМіП спільно з партнерами (Діалог у дії, Мирні зміни) за підтримки Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії.

Поділіться своєю любов'ю
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 67