ІМіП взяв участь у конференції “Українські підходи до справедливого та сталого миру”

Поділіться своєю любов'ю

Представники ІМіП взяли участь у конференції “Українські підходи до справедливого та сталого миру”, яку було організовано БФ “Право на захист” 25 липня 2023 року. 

Мета заходу – підтримати та розвинути суб’єктність українських організацій громадського суспільства, які працюють у сфері розбудови миру, а також сприяти демонстрації інноваційних підходів, розроблених та впроваджених з лютого 2022 року.

Учасники Конференції обговорили уроки, українські “ноу-хау” у миробудівництві, адвокацію української формули миру, питання соціальної згуртованості, перехідного правосуддя, застосування діалогу та травмоінформативного вирішення конфлікту тощо.

За результатами Конференції можна зробити висновок, що виклики з якими стикнулася українська спільнота миробудівництва дали поштовх для пошуку нових ефективніших інструментів та підходів, а також продемонстрували високу фаховість профільних українських експертів та органзіацій. Відтак, починаючи з 2022 року вдалося розробити та впровадити десятки проєктів та сотні ініціатив пов’язаних з цією сферою, які можуть бути корисними та використовуватися не лише в Україні, а й бути застосовані для подолання наслідків війн/конфліктів по всьому світу. 

“Миробудування в Україні в сучасних умовах не може відбуватися в класичній формі, коли є дві сторони конфлікту.  Тому, зараз ми працюємо з однією стороною, зокрема, з таким поняттям як “згуртованість”. Концепт згуртованості поряд з концептом військової перемоги формує два основні моменти, які уможливлюють стабільний мир в Україні”, – зазначила голова правління ІМіП Альона ГОРОВА. 

В рамках панелі “Розбудова миру через мистецтво та медіа” ми презентували наші досягнення у використанні маркетингових інструментів і формуючих досліджень у створенні і підтримці об’єднуючих наративів для українського суспільства.  

“Ми збираємо наративи людей про їх досвід переживання війни для того щоб у майбутньому вибудувати наративні стовпи для відновлення українців. Спільні наративи для обʼєднання тих, хто зазнав дуже різного досвіду, досвіду який все ж може їх обʼєднати і нагадати що в нас спільного”, – зазначила менеджерка програм ІМіП Дар’я БЄЛІНСЬКА. 

Переглянути Конференцію можна за посиланням: https://youtu.be/MxcU8_QboVM 

Поділіться своєю любов'ю
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 67