Відібрано 25 громад для участі у Проєкті сприяння соціальної згуртованості на базі шкіл за підтримки AICS

Поділіться своєю любов'ю


Завдяки підтримці Італійського агентства зі співробітництва (AICS), ІМіП реалізує ініціативу щодо підтримки соціальної згуртованості та порозуміння в громадах на базі освітнього компонента. На основі конкурсного відбору ми визначили 25 громад для участі в проєкті.

Повномасштабне вторгнення, яке розпочалося у лютому 2022 року спричинило ряд викликів на місцевому рівні, що тривають і досі триває. Порушення прав цивільного населення та небезпека призвели до того, що мільйони людей стали більш вразливими до травм і проблем. Це негативно вплинуло на психічне та фізичне благополуччя населення в громадах, зокрема молоді. 

Враховуючи ці фактори та військові дії, що тривають,  ІМіП реалізує проєкт “Спільна ініціатива України та Румунії для соціального відновлення, інклюзії та згуртованості українських громад”, який фінансується Італійським агентством зі співробітництва у сфері розвитку (AICS).


Метою проєкту є сприяння соціальній інтеграції та зміцненню згуртованості українських громад в Україні, а також інтеграції ВПО, що сприятиме стабільності та гармонії в регіоні.

ІМіП підтримуватиме та сприятиме соціальній згуртованості в громадах через об’єднання навколо закладів освіти, впроваджуючи діалогові інструменти та розвиваючи спроможності для здійснення діалогових ініціатив на місцевому рівні.

Територіально Проєкт охопить 10 областей України.  За результатами  відбору, до переліку обраних громад увійшли:

Близнюківська ТГ, Харківська область

Білоцерківська ТГ, Київська область

Барська ТГ, Вінницька область

Калинівська ТГ, Вінницька область

Боратинська ТГ, Волинська область

Новобасанська ТГ, Чернігівська область

Іванівська ТГ, Чернігівська область

Сокирянська ТГ,  Чернігівська область

Василівська ТГ, Запорізька область

Кіптівська ТГ, Чернігівська область

Калуська ТГ,  Івано-Франківська область

Новгород-Сіверська ТГ, Чернігівська область

Тупичівська ТГ, Чернігівська область

Заводська ТГ, Полтавська область

Понорницька ТГ, Чернігівська область

Піщанська ТГ, Полтавська область

Запорізька ТГ, Запорізька область

Ріпкинська ТГ, Чернігівська область

Покровська ТГ, Дніпропетровська область

Межівська ТГ, Дніпропетровська область

Коломацька ТГ, Харківська область

Грунська ТГ, Сумська область

Коропська ТГ, Чернігівська область

Охтирська ТГ, Сумська область

Солонянська ТГ, Дніпропетровська область

Ініціатива передбачає створення діалогових груп, які об’єднають педагогів, представників місцевої влади та активістів громад. Ці групи пройдуть спеціалізовані навчання з травми та полегшення діалогу для зміцнення зв’язків у громаді.

“Впровадження діалогових інструментів та розвиток спроможностей для здійснення діалогових ініціатив на місцевому рівні сприятиме відновленню та розвитку соціальної згуртованості. Учасники проєкту матимуть змогу спільно працювати над вирішенням важливих соціальних питань, обмінюватися думками та ідеями, що сприятиме зміцненню взаєморозуміння та взаємодії в громаді”, – зазначає голова правління ІМіП Альона ГОРОВА

Наступні кроки, заплановані в межах реалізації Проєкту: 

  • Створення діалогових групи з метою обговорення проблем та шляхів розвитку громади;
  • Розвиток освітян, а саме навчання педагогів з травмочутливого підходу та запуск онлайн-курсів для підтримки учнів;
  • Конкурсна фінансова підтримка через гранти для реалізації їхніх ініціатив;
  • Менторський супровід груп для ефективної роботи діалогових груп;
  • Навчання та інформування громадськості про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними предметами.

Успіхи  громад у реалізації Проєкту стануть прикладом для інших, показуючи, що спільними зусиллями можна досягти значних змін та покращити життя мешканців громади. Бажаємо всім громадам-переможцям наснаги та успіхів у їхніх ініціативах!

____

Цей проєкт є частиною Надзвичайної ініціативи, спрямованої на задоволення потреб населення, постраждалого від конфлікту в Україні та сусідніх регіонах (AID 012832), яку очолює Італійське агентство зі співробітництва в цілях розвитку. Її основна мета – надання комплексної, життєво необхідної допомоги в різних секторах у районах, що безпосередньо постраждали від конфлікту, а також у прилеглих регіонах, де спостерігається висока концентрація переміщених осіб, з фінансуванням у розмірі 46,5 млн. євро. 

У співпраці з 27 організаціями громадянського суспільства, мета полягає в тому, щоб розвинути і розширити успіхи, досягнуті в рамках Першої надзвичайної ініціативи 2022-2023 рр. (AID 012600), яка допомогла понад 20 000 осіб в рамках 14 проектів, зосереджених на реагуванні на надзвичайні ситуації, охороні здоров’я, освіті та захисті. Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся: Барбара Такконе, спеціаліст із зв’язків з громадськістю AICS Київ, barbara.taccone@aics.gov.it.

Поділіться своєю любов'ю
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 67