ІМіП запрошує до участі у воркшопі “Діалогові підходи для відновлення: від emergency до development” 

Поділіться своєю любов'ю

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну  посилило виклики пов’язані зі співпрацею на місцевому рівні. Мешканці громад, місцеві активісти, влада та ВПО стикаються з необхідністю домовлятися та приймати спільні рішення задля відбудови чи розвитку свого регіону у кардинально інших умовах та часто у ситуаціях суттєвої зміни складу населення. Відтак, питання практичних інструментів діалогу та їх застосування у цей період має особливе значення. 

Одним з основних напрямів роботи Інституту миру і порозуміння (ІМіП) є розробка та підтримка впровадження інструментів діалогу в роботу територіальних громад. З початком війни ці інструменти дозволяли як працювати з гострими конфліктами, так і шукати дієві рішення для комплексних проблем та викликів.

Враховуючи необхідність посилення спроможності у застосуванні інструментів діалогу, запрошуємо експертів, представників громадських, міжнародних організацій та профільних асоціацій, працівників органів державної та місцевої влади,  активістів та усіх охочих взяти участь у воркшопі “Діалогові підходи для відновлення: від emergency до development”. 

Дата та час: 15.02.2024 о 12:00

Формат: офлайн та онлайн, буде доступна трансляція на сторінці ІМіП у соціальній мережі Facebook.

На цьому заході ми презентуємо чіткі інструменти діалогу та інструкції щодо їх ефективного впровадження в процес відновлення, познайомимо учасників з розробленими матеріалами, які вони зможуть використовувати, поговоримо про особливості роботи з ризиками у процесі відновлення. Окремо поговоримо про практики та підходи до адаптації даного інструменту у нових умовах та потенційному переходу від екстреного реагування до стабілізації та пошуку шляхів посилення стійкості та розвитку громад. 

Мета заходу: обговорення дієвих шляхів залучення громад до процесу їх відновлення та розвитку.

Основні напрями обговорення: 

  • Діалогові підходи до відновлення: що та як варто впроваджувати на місцевому рівні;
  • Презентація гайду з практичними інструментами діалогу, які можна використати в процесі відновлення; 
  • Досвід впровадження діалогу та практичні поради для мінімізації ризиків; 
  • Представлення аспекту діалогових інструментів на Платформі. 

Запрошені спікери воркшопу

  • Альона Горова – голова правління ГО IMiП, фасилітаторка та медiаторка з міжнародним досвідом, експертка з організаційного розвитку.
  • Оксана Зазуляк – начальниця відділу економічного розвитку, інвестицій та державних закупівель Великоберезовицької селищної ради
  • Олег Левченко –  експерт у сфері місцевого самоврядування, електронного урядування та питаннях безпеки
  • Дар’я Белінська – проєктна менеджерка ГО IMiП, фасилітаторка дiалогiв і тренерка 
  • Роман Романов – директор програми Фонду “Права людини і Правосуддя” (очікується підтвердження) 

Орієнтовна програма заходу: http://surl.li/qkdnf 

Реєстрація: https://forms.gle/3WVoq6aJX66wHY43A

Кількість місць для участі офлайн обмежена. Відібраним учасникам буде надіслано лист-підтвердження. 

_____

Воркшоп “Діалогові підходи для відновлення: від emergency до development” ініційовано та організовано Інститутом миру і порозуміння. Подія відбудеться за інформаційної підтримки ІСАР Єднання.

На заході буде презентовано посібник “Діалог для відбудови”, розроблений в рамках проєкту «Збереження інклюзії та соціальної єдності в Україні: адаптація та відновлення у відповідь на війну», що впроваджено ІМіП спільно з Ініціативою за Мирні Зміни за підтримки Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії. 

Поділіться своєю любов'ю
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 67