Українська спільнота медіаторів та фасилітаторів діалогу отримала премію Сократа 

Поділіться своєю любов'ю

Нагороду надано за вагомий внесок у ознайомлення міжнародної спільноти з українським поглядом на діалог та перспективи медіації, та, зокрема, за стейтмент «Сім пунктів про війну та діалог», широко розповсюджений у багатьох країнах світу

Премію Сократа в галузі медіації та управління конфліктами від Otto-Schmidt-Verlag було урочисто вручено 14 червня 2023 року Коаліції 25 українських організацій громадянського суспільства під назвою «Спільнота практики медіаторів та фасилітаторів діалогу». Ця коаліція об’єднує організації з усіх сфер українського неурядового сектора та є мережею експертів з діалогу, заснованою після початку війни. Об’єднання охоплює широкий спектр діяльності: від діалогів у громадах до психосоціальної підтримки біженців та організації мобільних груп для роботи людьми, що постраждали від війни.

Від ІМіП участь у зустрічі взяла Голова правління Альона Горова.

Міжнародне та міждисциплінарне журі видавництва Otto Schmidt присуджує премію кожні два роки за вагомі результати в галузі медіації та дослідження конфліктів. Цього року вручення премій було включено в суспільно-політичну допоміжну програму на тему: «Поворотні моменти та медіація – війна, клімат, штучний інтелект та їх вплив на інструмент медіації».

Професор Університету Viadrina Ларс Кірххофф відзначив: «Спільнота робить очевидним, що українське громадянське суспільство має значні ресурси власної та унікальної методологічної компетентності. Міжнародні організації та донори мають усвідомлювати, що замість того, щоб дублювати структури, які виросли в Україні, і таким чином сповільнювати їх розвиток, вони повинні якомога більше покладатися на місцевий досвід. Ця спільнота має все необхідне, щоб змінити деякі міжнародної практики розбудови миру та служити яскравим прикладом справжнього «звороту відповідальності» в проектній роботі в кризових зонах».

Більше інформації: http://surl.li/ihcge

Інститут миру і порозуміння (ІМіП) – провідна українська громадська організація, яка спеціалізується на досягненні позитивних і стійких змін щодо формування соціального капіталу та зміцнення “соціальної тканини” нашого суспільства за допомогою діалогових та відновних практик. Наша діяльність базується на відновному підході, що спрямований на вирішення конфліктів і виправлення їх наслідків. Такий підхід передбачає побудову довіри та залучення учасників у процес обговорення, прийняття рішення чи розв’язання конфлікту. Це дає можливість сформувати розуміння, досягнути консенсусу стосовно вирішення, розв’язання конфлікту або формування ненасильницького середовища.

Поділіться своєю любов'ю
інститут миру і порозуміння
інститут миру і порозуміння

інститут миру і порозуміння

Статті: 67